Блокажи в 6-та чакра Аджна или Третото око

Как да разберете дали имате блокажи в шеста чакра по-позната като “третото око” или Аджна ?
➡️ Ако имате здравословни проблеми в областта на:
– главата
– епифизата и хипофизата
– очите
– ушите
– носа
– лицевите нерви
– главоболие
➡️Ако имате чувството, че сте откъснати от ясната си интуиция или инстинкти
 Чакрата на третото око е енергиен център, който, когато е в баланс, е възприемчив към нашата естествена ясна интуитивна природа. Интуицията може да се разбира като вашия надежден вътрешен глас или вътрешно познание. Може да ви предостави най-високата версия на прозрение и полезни насоки във всички аспекти на живота ви.
Инстинктът е известен също като шестото чувство, което е вродената мъдрост, която имаме, която влияе на реакцията ни на различни житейски преживявания. Чувството, че сте отделени от интуицията и инстинктите, може да ви накара да се почувствате много объркани относно целта на живота си. Когато чувствате, че нямате достъп или се мъчите да чуете това вътрешно напътствие, това може да е сериозна индикация, че вашият енергиен център на третото око е блокиран.
➡️ Чувствате се отделени от другите хора.
Активната чакра на третото око обхваща усещането и преживяването на единство или единно съзнание. Също така ще ви позволи да видите съвършенството във вашия път и пътищата на всеки човек, с когото влизате в контакт, виждайки всеки уникален път като взаимосвързан. Получавате  разбиране за това как различните същества и преживявания, които имаме, са жизненоважни за нашия растеж и еволюция. Ако тези концепции звучат далеч и чуждо и се чувствате откъснати от хората около вас или други хора, това може да е силна индикация, че третото ви око е блокирано или дисбалансирано. Блокирането може да ви накара да гледате на света от гледна точка на пълно разделение или несъзнателно его, което също може да доведе до чувство на самота, изолация и разочарование във връзка с преживяването на смислени връзки с хората около вас. Чрез изчистване на блокажа вие ще си позволите отново да изпитате чувството за общност и принадлежност.
➡️Имате чувство на откъснатост от природата
 Чакрата на третото око е център на съзнанието за единство, което не включва само човешките същества, но и нашата красива родна планета майка Земя. Гледайки през това духовно око, можем да осъзнаем по-добре колко сме неразривно вплетени като част от природата, което наистина прави възможно оцеляването и процъфтяването ни на земята. Когато се чувствате откъснати или не осъзнавате силата и важността, които природата постоянно ни предоставя, това може да е знак за дисбаланс на вашия енергиен център на третото око.
➡️Откривате, че несъзнателно се поддавате на осъдителни мисли
 Лесно е несъзнателно да съдим изборите и действията на другите хора, това може да е просто мислено във вътрешното ни бърборене или съвсем вербално чрез наличие на силни поляризирани мнения и предразсъдъци. Тази енергия на преценка е резултат от неспособността да се приеме двойствеността и уникалността, а   това също е резултат от блокирането на съзнанието за единство. Повече за критиката и как да се преборим с нея можете да прочетете тук.
➡️ Изпитвате силна чувствителност към светлина.
Добре известно е, че органът, свързан с енергията на вашето трето око, е епифизната жлеза.
Тя е разположена в самия център на мозъка ви и е силно светлочувствителна, тъй като една от нейните основни функции е производството на мелатонин, който регулира нашите циркадни ритми, което се влияе от светлината, на която сме изложени. Здравословно е този орган да изпитва естествените цикли на светлина, особено на слънчевата светлина, но ако установите, че сте изключително чувствителни към естествена светлина, особено слаба или филтрирана светлина, то имате някакъв дисбаланс в енергийния център на третото око.
Може да бъде полезно да тренирате тялото си да свикне със здравословни количества естествена светлина, като започнете с непряка слънчева светлина и лунна светлина. Можете също да практикувате взиране в слънцето в началото и края на изгрева и залеза. Гледането в слънцето е добре позната практика, използвана от древни времена за активиране и стимулиране на чакрата на третото око.
➡️ Изпитвате безсъние или дисбаланс на съня
Епифизната жлеза произвежда мелатонин, който е невротрансмитерът, който регулира нашите цикли на сън. Тъй като епифизната жлеза е физическото проявление на енергията на вашето трето око, нездравословна или блокирана епифизна жлеза може да повлияе на производството или освобождаването на мелатонин, което може сериозно да обърка ритъма ви на сън, причинявайки често срещани проблеми като безсъние или постоянна летаргия. Ако се борите с безсъние, това може да е знак, че част от проблема е блокирана чакра на третото око. Възможно е също така да се отделя недостатъчно време за качествен сън, както и за излагане на прекомерна неестествена светлина, и двата фактора могат да влошат това блокиране на третото око.
➡️ Изпитвате необяснима депресия, безпокойство и чувство на тъга.
Епифизната жлеза също играе роля в производството на хормона серотонин.  Серотонинът е известен още като хормона на щастието, който влияе на мозъчната ни работа и има пряко въздействие върху нашите настроения и емоции. Епифизната жлеза или третото око, които не функционират по балансиран начин, могат да повлияят силно на настроението ви. Това може да се дължи на серотониновия дисбаланс, който е причинен от това, че епифизната жлеза не функционира в оптимално състояние, а също и поради енергийния блокаж, който може да ви накара да се почувствате откъснати от хората, природата и от възприемането на вашите вътрешни истини. Следователно запушеното трето око може да бъде причина за някои от вашите необясними тревоги или чувства на депресия.
Ще имате голяма полза от съзнателното практикуване на дишане, за което е известно, че физически стимулира епифизната жлеза да произвежда тези невротрансмитери, които поддържат мозъка ни в оптимално щастливо състояние.
➡️ Имате слабо развито въображение
Въображението като преживяване на разширено и интегрирано съзнание поражда иновативни и интересни идеи и мисли, които могат да се проявят в различни форми. Това е енергията на пробудения творчески ум. Ако чувствате, че имате проблеми с визуализацията, творческото решаването на проблеми, артистичното творчество и може би дори лесно се отегчавате, това може да е защото имате недостатъчно активно въображение. Това недостатъчно активно въображение обикновено се дължи на блокирана чакра на третото око.
➡️ Чувство на откъснатост от света на вашите сънища или невъзможност да си спомните сънищата си.
Ако сте от онези хора, които се чувстват сякаш дори нямат сънища или рядко можете да си спомните сънищата си, причината може да е, че чакрата на третото ви око е блокирана. Тази чакра осигурява способността за вътрешна визуализация, на дълбоко и ясно възприемане на нашия вътрешен свят. Съдържанието на нашите сънища се генерира от подсъзнанието и нефизическите сфери, които обикновено се преживяват чрез вътрешно зрение или екстрасензорни способности, които активираната чакра на третото око улеснява. Събуждането на третото око може да ви позволи да изследвате напълно и ярко царството на сънищата чрез развитието на способността за осъзнат сън, за който ще стане въпрос по-натам.
➡️ Ако вашата чиния е богата на преработени храни.
Ако ядете предимно преработени храни, вероятно имате блокирана чакра на третото око. Поддържането на ясна и оптимално функционираща Аджна, изисква да поддържаме чиста и високовибрационна диета. За да се освободите от този блокаж, от съществено значение е да се храните с питателни храни, до които имате достъп. Консумирайте храни в най-чистата им форма, които са без прекомерна обработка, добавки и химически модификации. Това, което ядете, става част и от вашето физическо тяло и от вашето енергийно тяло и  за да бъде вашата Аджна чиста, най-добре е да изоставите или значително да намалите нездравословната храна в менюто си. Това не само ще помогне с изчистването на този блокаж, но също така и ще бъде от полза за цялата ви система от чакри и общото здраве на вашето ценно физическо тяло.
➡️ Калцификация с флуорид и излагане на тежки метали.
Епифизната жлеза е доста чувствителна към калцификацията, която може да бъде причинена от пиене на вода с високо съдържание на флуор, както и от излагане на тежки метали. Флуоридът се намира и в съставките на много марки пасти за зъби. Калцифицираната епифизна жлеза ще доведе до блокиране на енергията на Аджна. Ако знаете, че водата, която пиете, е с лошо качество или сте наясно, че редовно сте изложени на тежки метали, това е знак, че чакрата на третото ви око е компрометирана. Просто трябва да осъзнаем, че тези фактори влияят на третото око и да положим съответните усилия, като филтриране на водата или снабдяване с чиста вода, за да предотвратим тази често срещана причина за запушване на Аджна.
Би било разумно да сте наясно с количеството химикали, влизащи в тялото ви и ако можете да ги ограничите напълно като намерите алтернативни решения, това би било най-доброто, но поне внимателно започнете да намалявате количествата токсини, където можете.
➡️ Психически проблеми или неспособност за концентрация и фокусиране.
Блокажите в Аджна водят до постоянни препятствия при изпълнение на замисленото и липса на сили за това. Когато има дисбаланс в чакрата и главните канали (Ида, Пингала и Шушумна) не са свързани в един поток, е налице двойственост на съзнанието, което може да доведе до сериозни психологически проблеми.
Сайтът е изработен и се поддържа от изработка на сайтове, SEO оптимизация, Google реклама 2022 – 2024 Margarita-Grigorova.com. Всички права запазени
Обадете се