Втора чакра. Как да разберете, че имате блокажи във втора сакрална чакра и как да я балансирате? 

Сакралната чакра Сватхищхана
Няколко сантиметра под пъпа се разполага втория енергиен център, а именно – чакра Свадхищхана. Тя отговаря за удоволствието, емоциите и сексуалността.
Когато е балансирана и чиста сакралната чакра свети в красив оранжев цвят. Втора чакра е центърът на творчеството, на сексуалната енергия и на нашите желания. Свързва ни с вътрешния извор на вдъхновение и ни позволява да усетим красотата около нас. Ако Сватхищхана е хармонизирана, вие ще проявявате творчество във всеки аспект от живота си. Тя управлява центровете на удоволствие в тялото ни и способността ни да получаваме удоволствие от всички сфери на живота. Сакралната чакра се свързва и със сексуалността и сексуалната енергия, която може да бъде преобразувана в творческа. Втора чакра е емоционалният център на нашето тяло, който се свързва със способността ни за творчество, чувственост и емоционалност.  Втората чакра е съкровено място, където процъфтява силата на съзиданието. Във втората чакра растат бебетата, раждат се творческите проекти, и безкрайно съзидателната Вселена се разлива във всеки от нас.
4️⃣ признака, че имаш нарушение във 2-ра чакра:
➡️ Имаш проблеми с възпроизводителните органи, далака, пикочната система, болка в долната част на гърба, проблеми с коленете, липса на гъвкавост или менструални проблеми.
➡️ Имаш сексуални проблеми като импотентност, преждевременна еякулация, фригидност, липса на оргазми.
➡️ Притъпени сетива, загуба на апетит към храната, секса, живота. Липса на желания, страст и вълнения.
➡️ Измъчва те чувство за вина, изпитваш страх към промяната или емоционален дисбаланс.
8️⃣ лесни начина от ежедневието ви, с които да я балансирате:
➡️ Осигурявайте си директен контакт с водата.. Ако обичате може да плувате, да прекарвате време в горещи минерални басейни или просто да си взимате вана вкъщи. Можете да се разхождате под дъжда или да се запишете на воден спорт като водна аеробика например.
➡️ Вторият енергиен център е центърът на творчеството, затова всеки вид творчество го балансира и отваря. Може да обичате да рисувате или да танцувате, може да обичате да творите нещо с ръцете си или с естетическите ви възгледи, но каквото и да е то, отделяйте си всеки ден поне половин час за него.
➡️ Сакралната чакра е най-вече сексуалния център и центъра на удоволствията. Затова най-силен положителен ефект върху него имат оргазмите и удоволствията. Какво ви доставя наслада? Да похапвате сладко или да идете на масаж? Да прекарвате страстни мигове с любимия човек? Със сигурност нещата са много и всеки ден можете да си подарявате по някое хубаво преживяване. Защото, когато носим удоволствие на себе си и на околните, правим света по-добър.
➡️ Хранете се с оранжеви и вододайни храни като портокали, праскови, диня и кайсии, моркови; храни с високо съдържание на Омега 3, като ленени семена, орехи и сусамово семе;
➡️Обличайте оранжеви дрехи.
➡️Ползвайте цитрусови етерични масла като див портокал, бергамот, здравец, грейпфрут или лимон
в дифузер или като директен масаж върху кожата.
➡️ Пийте чай от невен
➡️ Вината силно блокира сакралния център, затова е важно да я отработите и да се освободите от нея. Прочетете по-подробно за нея тук.
При мъжете, когато сакралният център работи здравословно, той е пасивен и получаващ, а при жените е активен и даряващ. Той, както и останалите чакри, работи различно при мъжете и жените.
Жизнената енергия на жената е именно в сакралния център. Това е маточната, женската енергия.
Женската енергия е двигателят на света, батерията и филтърът за мъжете и магнитът за всичките ни мечти, здраве и младост. Жената има нужда от регулярна грижа и зареждане, защото тя е най-вълшебното творение на природата, затова не пропускай и ми пиши за специалния ми уебинар с най-мощните женски енергийни практики.
Жената умее да получава енергия от пространството, да я съхранява, да я увеличава и да насочва тази енергия. Където е вниманието и – там е енергията и. Но има и редица фактори (разрушителни чувства, сексуални контакти, родови травми и много други), които оставят траен отпечатък върху енергията и и се отразяват върху събитията в живота и. Всичко  се запазва в сакралното женско пространство – матката и се увеличава многократно от любовта в сърцето! Когато жената има достатъчно и качествена енергия, тя привлича всичко, което е нужно за нея и семейството й и това се случва без усилие, а тя се чувства цялостна и щастлива.
Сайтът е изработен и се поддържа от изработка на сайтове, SEO оптимизация, Google реклама 2022 – 2024 Margarita-Grigorova.com. Всички права запазени
Обадете се