Как да се справим с критиките и недоволството? 

Основополагащо за качеството на женската енергия е чистотата на мислите и емоциите. Докато в душата разрушителни чувства, то каквито и външни стимули да ползвате, за качество на женската енергия не може да се говори.
Чистотата на мислите и емоциите е многостепенен процес, който ще вървим заедно и постепенно.
Има много психологически и медитативни техники за трансформация на деструктивните чувства в любов, радост и достатъчност.
Основните чувства, които най-силно задушават женската природа – това са критиките и недоволството, чувството на вина, страхът, гневът и обидата.
Енергията не може да бъде унищожена. Тя може само да преминава от един вид във друг.
Нашето тяло е отражение на нашите мисли и емоции. Мисълта е универсална форма на енергия и притежава, както съзидателна, така и разрушителна сила. Нашите мисли задължително се материализират като се реализират във физическия свят. Когато допускаме разрушителните  мисли в себе си, ние отглеждаме болести и лични проблеми. Те са сигнал, че в нашето подсъзнание е задействан механизъм на саморазрушение. Много от нас дори не подозират каква огромна сила се крие в думите, които произнасяме на глас или на ум. Ние не се замисляме над избора на думи, произнасяме ги автоматично и несъзнателно. В училище сме научили граматичните правила и сега ги прилагаме, за да изразим чувствата и емоциите си, но не сме учили, че това, което изказваме с думи след това се връща при нас под формата на жизнен опит. Всички знаят за природните закони относно енергията – Енергията не може да бъде унищожена. Тя може само да преминава от един вид във друг. Затова, ако препращате към някого или нещо, така наречените отрицателни или разрушителни мисли, някой друг трябва да ги възприеме. Вашият гняв или обида в крайна сметка отново ще се върнат при вас. Просто  еднаквите неща се привличат, но това, което привличат идва с по-голяма сила и носи със себе си страх, стрес и всякакъв вид трансформации. И това се понася още по-трудно. И вие отново и отново се стремите да се отървете от тези мисли, като ги изпратите на някой друг. Това ще продължава, докато този затворен кръг не бъде прекъснат от болест или травма.
Това, което искам да ви покажа е, че “лошите мисли”, всъщност съвсем не са лоши, тъй като подсъзнанието се стреми с тяхна помощ да осъществи някакво позитивно намерение. Пример за такива мисли и емоции са обидата, злобата, завистта и д-р. Те служат за осъществяването на определени колективни намерения. И онзи, който ги използва, с нищо не е по-лош от праведника. Тоест лошия човек с нищо не е по-лош от добрия. Пред Бог всички са равни. Просто тези агресивни мисли са разрушителни по своята същност. И ако човек ги използва в живота си, той трябва да поеме отговорността за тях и последствията, които тези емоции ще предизвикат. Затова изборът е ваш.
Днес започваме да работим с критиките и недоволството. Те са най-често срещания демон, с който се сблъскваме вътре в нас. Какво представляват и как да ги трансформираме в магнит за щастие?
Критиката – това е оценяване и разкриване на недостатъците на нещо или някой. Това е отрицателно съждение за някого или нещо. Хората, които постоянно критикуват или осъждат някого искат другите да отговарят на представите им за света и морала за живота. Те мислят, че тяхното мнение е най-правилно. Тези хора просто забравят или не знаят , че живеят само в собственият си свят. И чрез своите критични мисли изразяват несъгласие със света на другия човек. На подсъзнателно или енергийно ниво те атакуват другите хора, следователно и другите светове.  Тези мисли задействат програма за унищожение на онова, към което са насочени. Съответно във вашето подсъзнание се задейства ответна програма за самоунищожение. Недоволството  към заобикалящият ни свят могат да доведат до сериозни заболявания. Например онези, които са склонни към критика често страдат от болки в ставите и гърлото. Критикуват себе си и другите. Критиката, както и всеки друг начин на поведение, има своите добри намерения. Когато критикуваме някого, искаме той да стане по-добър, да промени начина си на поведение. Нашите намерения са прекрасни. Тоест, позитивното намерение на вечно критикуващия е желанието да промени някого или нещо , да направи някого или нещо по -добро и в крайна сметка стремеж да живеем в хармоничен свят с прекрасни хора. Намеренията са добри, но често без да го искаме, избираме неподходящи начини за тяхното осъществяване.
1.  Вие живеете в свой уникален свят , но и светът на другия човек също е уникален. Като се опитвате да промените другия, вие буквално го атакувате на информационно и енергийно ниво. Като изказвате своето недоволство от поведението му, вие го нападате. Фактически, чрез своята агресия вие разрушавате другите светове на енергийно ниво, а агресията предизвиква ответна агресивна реакция.
2.  Ние сами създаваме своя свят. Следователно предизвикваме в своя живот определени хора и събития. Какво право имаме да критикуваме другите? Ако нещо в другия човек не ви харесва погледнете вътре в себе си. Същото поведение може да откриете и в себе си. Нали еднаквите неща се привличат, помните ли? Външната ситуация е отражение на нашите убеждения (подсъзнателни или съзнателни)  и на нашите мисли.  Ако искате да промените другия човек, без да промените себе си, нищо няма да се получи. Не се опитвайте да променяте ближния си , но ако нещо в него не ви харесва търсете причината в себе си. Всичко е много просто – като изразявате недоволството от заобикалящия ви свят, а заобикалящия ви свят е вашия свят, изразявате недоволството от самия себе си. Правите го явно като насочвате агресията от заобикалящия ви свят и я насочвате към самия себе си и с това задействате механизъм на саморазрушение. Ако искате да промените другия започнете от себе си.
Как да създадете пространство на любов и хармония в себе си? Като промените своя свят – своя начин на мислене, ще имате своя позитивен принос в общия модел и цялата Вселена, защото вие сте част от цялото. Ето няколко техники как да се отървете от подобен разрушителен начин на мислене и поведение.
1. Поемайте отговорност.
Вашият свят е във вашите ръце. Безсмислено е да обвинявате и осъждате някого. Започнете от себе си, променете начина си на мислене, поведението си. И заобикалящия ви свят ще се промени. Новите мисли ще създадат нови ситуации.
Упражнение:
Поставете си за цел и положете усилие в продължение на 1 ден да наблюдавате като страничен човек всички мисли и чувства, които минават през вас. Не ги оценявайте, а просто ги записвайте. В края на деня разгледайте всичко записано. Не забравяйте, че всичко, което е събудило във вас чувство за критика, е нещо, което не приемате или отричате в себе си. Щом ви дразни и ви впечатлява, значи живее в сянката на подсъзнанието ви. Разглеждайки едно по едно всяка записана критика, се запитайте в кое отношение вие сте същите. Признайте го – ” И аз съм такава”. И приемете с любов себе си такава, каквато сте. Защото вие сте уникална и ценна за Вселената такава, каквато сте!
2. Научете се да приемате.
Да приемате другите хора, другите светове, системи и модели. Бъдете гъвкави в начина си на мислене и поведение. Съобразявайте се с всички гледни точки, защото не само вашия свят е уникален, но и светът на другия човек също. Всички вървят към една цел, само че не всички имат еднакъв жизнен път.
Упражнение:
Когато почувствате раздразнение към някого – това е чудесна възможност за трансформация. Всеки път, когато почувствате раздразнение към някого, отстъпете мислено крачка назад и потърсете положителното, което дава тази постъпка или поведение. Какво качество, което харесвате проявява този човек и си кажете “Евала! Да можех и аз така!” Почувствайте възхищението към неговите качества.
3. Уважавайте другите. Светът е устроен така, че всеки човек, когото срещате в живота си, носи за вас някаква външна и ценна информация. Само, че хората често не забелязват това поради прекалената си гордост. Бъдете внимателни и любезни. Научете се да уважавате хората, с които живеете и работите. Запомнете, че светът на другия човек и неговите чувства са свещени и непрекосновенни. Никога не се опитвайте да променяте другите хора.
4. Научете се да одобрявате и да хвалите, да се възхищавате. Стремете се да забелязвате у хората само доброто, позитивното, полезното. Запомнете, че всеки човек има ценност и качества. И, ако вашите помисли са чисти, хората ще ви показват добрите си страни. Ще получавате от всеки това, което очаквате ВИЕ от него и това, което вие лично виждате и усещате в него. Възхищавайте се на хората и на заобикалящия ви свят. Запомнете, че всеки е уникален. Всеки е част от цялото, от което сте част и вие. Светът е свързан, той е една цялост от много души.
Сайтът е изработен и се поддържа от изработка на сайтове, SEO оптимизация, Google реклама 2022 – 2024 Margarita-Grigorova.com. Всички права запазени
Обадете се