Седма коронна чакра. Кога има блокажи и как да я балансирате?

Коронната чакра и нашата връзка с Божественото
  Сахасрара чакра е седмата чакра, която активира божествената енергия. Седемте чакри в тялото са символизирани от цвете лотос, запазващо потока на енергията. Пълното отваряне на всички листенца постига универсален баланс на тялото, ума и духа. Сахасрара чакрата се намира в горната част на главата и подобно на корона, тя се простира нагоре, отвъд границите на вашето физическо тяло.
Енергийно има силна връзка между седмата чакра и първата, коренната чакра. На пръв поглед това може да изглежда странно, защото едната е толкова фокусирана върху духовното просветление, а другата – върху нашите физически нужди. Ако нашите физически нужди останат незадоволени, за нас е трудно да се съсредоточим върху духовните. Трябва да сме сигурни, че долните чакри са отворени и балансирани, преди да можем да насочим вниманието си към Коронната чакра.
  Сахасрара е финалът на седемте чакри. Създава силна връзка с върховния Аз. Събуждането на Коронната чакра дава универсален поток от енергия и духовно просветление. Свети с чисто бяла светлина и виолетов цвят.
Когато Сахасрара чакрата се активира, това носи положителен поглед върху живота и има видими промени в нашите навици и отношение. Азът вече не се управлява от егото, а емоции като благодарност, състрадание и приемане стават нашето истинско Аз. Това е отхвърлянето на всички негативни мисли, които носят нещастие и стрес в живота ни. Балансираната коронна чакра носи духовно разбиране и мир с ясна перспектива.
Физически коронната чакра управлява нашия мозък и нервна система – центровете на знания и информация в тялото. Когато коронната чакра е балансирана, ние сме самоосъзнати и съпричастни. Тя е нашият център за връзка с хората около нас. Ние ценим целия живот, включително други хора, растения и животни.  Не изпитваме нужда да съдим другите или да ги унижаваме, защото признаваме тяхната вродена стойност.
Този енергиен център над горната част на главата е нашият мост към божественото. Докато чакрата на третото око ни свързва със собствената ви интуиция и самопознание, коронната чакра ни свързва с космическата енергия на Вселената. Отворената и активна коронна чакра представлява здравословен духовен живот.
Ако виждате смисъл отвъд материалния свят и имате богат вътрешен живот, това е добър знак, че коронната ви чакра е в състояние на баланс.
Нека да разгледаме по-подробно как можете да разпознаете дали вашата коронна чакра е в дисбаланс и начини за деблокиране на тази чакра, така че енергията отново да тече свободно през нея.
1️⃣4️⃣ признака за нарушение в коронната чакра:
✔️Ако имате здравословни проблеми, свързани с мозъка или нервната система, хронично главоболие или изтощение.
✔️Ако сте прекалено привързани към материалните неща или сте склонни да се фокусирате върху материалния свят около вас  и давате приоритет на вещите и парите пред всичко друго.
✔️Ако сте заседнали в начина си на мислене. Човек с блокирана коронна чакра може да изпита нежелание да бъде отворен към други идеи, мисли или знания.
✔️ психоза или дисоциация от тялото
✔️Апатия
✔️Духовни зависимоси
✔️ Саморазрушителни тенденции
✔️Объркване относно това, което искате да правите
✔️Липса на вдъхновение
✔️Лоша координация
✔️ Ако ви е трудно да видите отвъд света на петте си сетива, това е още един знак, че вашата коронна чакра е блокирана.  Когато енергията в този център се застои, ние губим способността си да вярваме в божественото.  Може да станем цинични, саркастични и егоистични.
✔️ Ако пренебрегвате физическите си нужди в преследване на духовно съвършенство.
✔️Ако ви е трудно да общувате с други хора. Ако ви е трудно да водите разговори за ежедневни въпроси.
✔️Излишъкът от енергия в седмата чакра може да се прояви като чувствителност към светлина и звуци. Може също така да имате чувството, че сте физически изолирани от света около вас и да ви е трудно да се концентрирате върху настоящия момент.
.
9️⃣ лесни начина от ежедневието ви, с които да я балансирате:
? Кои са храните за коронната чакра?
 Повечето от чакрите съответстват на определени храни, обикновено тези, които споделят същия цвят. Например, когато искаме да отворим коренната чакра, може да ядем много червени храни, като горски плодове, цвекло и домати. Обаче коронната чакра е малко по-различна, защото нейният фокус се премества от физическото към духовното. В резултат на това тази чакра се повлиява повече от гладуване и детоксикация, отколкото от храна. Ако това е безопасно от медицинска гледна точка, можете да изберете да гладувате за кратък период от време, за да отворите коронната чакра и да я върнете в баланс. Някои хора също обичат да правят детоксикация, която може да бъде в различни варианти.
? Пийте чай или ползвайте билки лавандула.
  Добавете лилавото цвете към чайове, лимонада или десерти. Цъфтящото растение има мощни успокояващи средства. Използвайте свещи с аромат на лавандула и тамян по време на медитация или се отпуснете в соли за вана с аромат на лавандула.
? Ползвайте етерични масла от
тамян, роза, сандалово дърво, смирна, жасмин, лавандула, кедрово дърво или бор
в дифузер или като директен масаж върху кожата.
? Обличайте се и се обграждайте с виолетови и бели цветове.
 Виолетовото и бялото са цветовете на коронната чакра. Виолетовото е цветът на духовността. Това е обединяващ цвят, който съдържа всички качества на другите чакри, когато са напълно активирани. Носи силна емоция на “пускането”, а също и радост от трансформацията. Носи осъзнаване на дълбока промяна.  Духът на виолетовото позволява на човек да погледне отвъд чисто физическите и материални ценности на съществуването.
? Коронната чакра се балансира от мълчанието и единението. Давайте си поне половин час на ден само за себе си в пълно мълчание.
? Отделяйте си време за освояване на повече информация за света около вас или вътре във вас. Това може да бъде четене на книги или терапия, с която ще постигнете по-широко самопознание. Ученето ви позволява да развиете по-голямо смирение и осъзнаване на света около вас и другите.
? Давайте приоритет на връзката с божественото чрез дейности като молитви и медитация. Молитвата не е свързана само с религията. Молитвата се разглежда като ключ към по-високо осъзнаване, така че колкото по-дълбоко се моли човек, толкова по-дълбоко се отваря неговата Сахасрара към вечността.
? Йога техники за отваряне на коронната чакра, за да се свържете с духовната си страна.
? Подържайте средата, в която живеете чиста и подредена.  Излишната бъркотия може да навреди на психологическото състояние. Въпреки че не е нужно да сте минималист, можете да се съсредоточите върху намаляването на вещите в помещението. Почистването на външната среда помага за отваряне на сърдечната чакра и чакрата на слънчевия сплит и спомага за регенерирането на коронната чакра.
☯️ Медитирайте
 Медитацията насърчава самосъзнанието и универсалното съзнание. Това е една от най-простите техники за възстановяване на баланса в чакрите. Медитацията може да ви помогне да отворите чакрата си и да получите божествената енергия. Можете да започнете да медитирате, като използвате различни техники, включително дихателни техники, мантри и използването на цветни визуализации.
Лечебна визуализация за коронната чакра
 Намерете удобно място за сядане.  Поемете няколко дълбоки и успокояващи вдишвания, за да доведете ума и тялото си в състояние на мир и възприемчивост. Затворете очи, насочете вниманието си към темето на главата си. Визуализирайте чиста бяла светлина, спускаща се от небето (или от тавана, ако сте на закрито).  Представете си как тази светлина навлиза в тялото ви през коронната чакра, измива главата ви и се движи надолу по гръбнака ви. Представете си, че тази светлина е вашата връзка с Вселената. Независимо дали го смятате за Бог, по-висша истина или просто универсално съзнание, почувствайте го как събужда вашата коронна чакра. Визуализирайте чакрата, като цвете лотос, отварящо листенцата си. Представете си пулсираща или въртяща се светлина във вашата коронна чакра. Почувствайте как виолетовата енергия изчиства всички блокове и мудна енергия в тялото ви.
 Всяка чакра представлява духовна енергия, която ни помага да разберем себе си по-добре. Енергията на Сахасрара Чакра, намираща се в темето на главата, е реализация на пълнотата. Внасяйки баланс и мир в тялото и ума, ние можем да преодолеем пречките, да се освободим от емоционалните блокажи и да вървим по пътя към духовното съзнание.
Сайтът е изработен и се поддържа от изработка на сайтове, SEO оптимизация, Google реклама 2022 – 2024 Margarita-Grigorova.com. Всички права запазени
Обадете се