Трета чакра. Признаци за нарушение и как да я балансираме? 

Чакрите са седемте колела от енергията в тялото. Започват от темето на главата и надолу по тялото стигат до опашната кост. Третата чакра, Манипура или „чакра на слънчевия сплит“ действа като енергийна централа на тялото.  Когато се върти правилно, чакрата позволява на енергията да тече, но ако се блокира или задръсти, може да се почувствате безсилни, в застой или бързо да се ядосвате.

Ще се потопим малко по-дълбоко в спецификата на чакрата на слънчевия сплит: какво представлява тя, как да идентифицирате дали е блокирана и ефективни начини да я изчистите, за да накарате енергията си отново да тече свободно.

Третата чакра се намира в областта на слънчевия сплит. Поради дължината на вълните и свети в жълт цвят и се свързва с огъня и по-широко казано със слънцето.

Този енергиен център е свързан с вашето самочувствие, чувство за цел, лична идентичност, индивидуална воля, храносмилане и метаболизъм. С амбицията и волята, както и с лидерските способности. 

Когато съзнанието се движи свободно в този център, вие сте овластени от трансформираща енергия. В очите ви гори пламъкът на живота. Енергията на слънчевия сплит ни учи на самоуважение и дисциплина. Манипура е центърът на себеутвърждението, динамичността и надмощието.

6️⃣ признака за нарушение в соларната чакра:

➡️ Имаш храносмилателни проблеми, неправилна обработка на хранителни вещества, запек, хранителни разстройства, язви, диабет, проблеми с панкреаса, чернодробно заболяване, заболявания на дебелото черво

➡️ Трудно ти е да изразяваш и заявяваш себе си, лошо самочувствие

➡️ Агресивно, прекалено твърдо или контролиращо поведение, бързо се ядосваш

➡️Манталитет на жертва

➡️Липса на посока, чувство на застой или инерция. 

➡️ Липса на воля и смелост. 

7️⃣ лесни начина от ежедневието ви, с които да я балансирате:

? Яжте храни с жълт цвят като

лимони, банани, царевица, лук.; храни с високо съдържание на фибри и пикантни подправки.

? Пийте чай от бяла ружа или жълт кантарион и еньовче. 

? Ползвайте енергизиращи етерични масла като резене, бергамот, мента или лимон

в дифузер или като директен масаж върху кожата.

? Обличайте жълти дрехи.

? Започнете детоксикация. Сутрин на гладно пийте чай от черен или зелен чай или просто топла вода с лимон.

? Иницирайте интелектуални занимания като четене на книги или логически задачи. 

?Гневът силно блокира огнения ни център. Без значение дали е подтиснат или проявен, осъзнат или несъзнателен, единствената разлика за отражението му върху Манипура е дали ще доведе до недостиг или прекомерност, но във всички случаи я блокира, затова е важно да го отработите и да се освободите от него. Прочетете по-подробно за гнева тук.

 За да започнете да балансирате своята огнена чакра опитайте тази практика за да събудите вътрешната си сила и да си помогнете да преодолеете всеки страх, който може да имате относно поемането на риск. Тази практика използва пранаяма, за да се насочи към тази огнена чакра и да превърне препятствията в активи и страха в свобода.

?Можете да запалите огън в чакрата на слънчевия си сплит чрез “Kaphalabhati”,  техника на пранаяма, която помага за освобождаване на токсините и реенергизиране на ума и тялото.

 Настанете се удобно и затворете очи.  Докоснете показалеца и палеца заедно на всяка ръка.  Вдишайте през носа си и бързо издишайте през носа, докато придърпвате корема си назад към гръбнака.  Вдишването е пасивно, а издишването рязко и бързо.  Можете да вървите бързо или бавно според вашето удобство и да правите толкова цикъла, колкото искате.

 Докато работите за балансиране на Манипура, ще позволите на уловената енергия да се движи по-свободно през тялото, създавайки по-високо чувство за цел и позволявайки ви да разберете по-добре личната си идентичност.  Може да откриете, че можете ясно да формулирате своите нужди и желания и да намерите облекчение от храносмилателни проблеми и умствени блокове.

Когато работи здравословно, третият енергиен център при жените е пасивен и получаващ, а при мъжете е активен, даряващ и контролиращ. Пасивността на Манипура помага на жените да получават с лекота подаръци, пари и изобилие от Вселената и от мъжете, а нейната активност помага на мъжете да бъдат смели, волеви, дисциплинирани и истински алфи. Заповядай на моя авторски курс за успех, в който работим активно с енергийни практики върху третата чакра и множество упражнения и домашни. По-подробно можеш да прочетеш и чуеш тук 

Сайтът е изработен и се поддържа от изработка на сайтове, SEO оптимизация, Google реклама 2022 – 2024 Margarita-Grigorova.com. Всички права запазени
Обадете се