Как да се справим с гнева и обидата?

Как да се справим с гнева и обидата?
Основополагащо за качеството на женската енергия е чистотата на мислите и емоциите. Докато в душата разрушителни чувства, то каквито и външни стимули да ползвате, за качество на женската енергия не може да се говори.
Чистотата на мислите и емоциите е многостепенен процес, който ще вървим заедно и постепенно.
Има много психологически и медитативни техники за трансформация на деструктивните чувства в любов, радост и достатъчност.
Основните чувства, които най-силно задушават женската природа – това са критиките и недоволството, чувството на вина, страхът, гневът и обидата.
Нашето тяло е отражение на нашите мисли и емоции. Мислите са универсална енергия и могат да бъдат градивни, сътворяващи щастие и благополучие, но могат да бъдат и разрушителни и деградивни. Те винаги се материализират като се проявяват във физическото ни пребитание. Когато допускаме разрушителните мисли в себе си, ние отглеждаме болести и лични проблеми. Това е червена лампа, че в нашето подсъзнание е задействан механизъм на саморазрушение. Понякога произнасяме думите на глас, друг път – наум, но и в двата случая те се връщат обратно към нас с огромна сила. Произнасяме ги често автоматично и дори несъзнателно. Законите на енергията отговарят на основните природни закони и първият от тях е, че …„Енергията не може да изчезне. Може само да смени вида и формата си.“
Когато пращате към някого или нещо някаква форма на мисли, някой някъде по света трябва да ги приеме и в крайна сметка вашият гняв, обида или възхищение отново ще се върнат при вас. Просто еднаквите неща се привличат, но това, което привличат идва с по-голяма сила и носи със себе си страх, стрес и всякакъв вид трансформации. Този цикъл оформя един затворен кръг, който по естествен път бива прекъснат от болест или травма.
Идеята на цялата тази философия е, че „лошите мисли“, всъщност съвсем не са лоши, защото чрез тях подсъзнанието се стреми да осъществи някакво позитивно намерение. Примери за такива мисли и емоции са обидата, злобата, завистта и д-р. И онзи, който ги изпитва, с нищо не е по-лош от онзи, който не им се поддава. Тоест лошия човек с нищо не е по-лош от добрия.
Пред Бог всички са равни.
Агресивните мисли са разрушителни по своята природа и ако нашият избор е да ги допускаме в себе си, тогава искаме или не, ние поемаме отговорността за тях, а изборът е винаги и само наш.
Днес на фокус ще отработваме гневът и обидата.
Гневът е човешко чувство и ако го изпитват това не е нито лошо, нито вас ви прави лоши. Всяка емоция преследва дадена цел, и когато я открием, ще можем да насочим енергията им в друга посока и да ги трансформираме.
Гневът изпълнява същата позитивна функция като критиката, но в нея е вложена много по-силна енергия, следователно и последствията са много по-силни.
Сблъсквайки се с чувство на гняв, изходите са три:
1. Да го подтиснете.
Когато не дадем воля на емоцията, а я затворим в себе си, тази силна енергия започва да разрушава физическото тяло и се трансформира в болест. Често от неизразен гняв страда черният дроб и жлъчката.
2. Да го изразите с агресия.
Без значение под каква форма е изразена агресията- тя привлича друга агресия. Може да е от източника, към когото сте я проявили, а може от съвсем друго място, но Вселената ще я върне към вас равностойно на това, което сте отразили към нея.
3. Да се освободите от него докато го трансформирате.
Как да го направите?
Ефикасните начини са 3, от вашите предпочитания зависи кой ще изберете:
⚡Активен и физически натоварващ спорт. Изберете любимия си спорт и си направете ясна и конкретна програма (може да е директно да отидете на водена тренировка или фитнес, а може и да си разпишете на лист или запазите в ютюб ясна система от упражнения) и всеки път, в който почувствате близко емоционалния взрив, без много да му мислите, а директно започвайте докато не отшуми.
⚡Тежък физически труд.
Изберете някоя дейност, която не ви е много приятна като прекопаване на градината, миене на чинии, тупане на килими и тн. докато усетите спокойствието да протича през вас.
⚡Използвайте някоя от енергийните ми динамични практики всеки път, в който почувствате гнева на прага си. Разбира се, те са с допълнителна добавена стойност и освен освобождаването от разрушителните чувства, които блокират енергията ви, ще се заредите с много мощна сексуална енергия.
⚡Ако имате изразен афинитет към творчеството, съвсем спокойно можете да го използвате като сублимация. Дали ще рисувате картина, ще извайвате скулптура, ще изберете дърворезба или някой друг способ за творчество чрез ръцете, то със сигурност ще трансформирате гнева си в нещо красиво и полезно. Помните ли ковачът Хефест от древногръцката митология?
Обидата на свой ред се проявява с позитивното намерение да променим отношението на околните спрямо нас. Тази емоция носи скрита агресия срещу човека, на когото сме обидени, а щом ние сме насочили тази енергия, тоест ние сме източникът, тя се превръща в програма за заморазрушение на самите нас.
Начините да се издигнем над чувството за обида са няколко:
⚡Обичайте себе си!
Както вие се отнасяте към себе си, така ще се отнасят и другите хора към вас.
Приемете себе си, такива каквито сте! Вижте себе си като нещо повече от поведението си.
 Вие сте част от Бога.  Никой от нас не отговаря на всички очаквания. Никой не е перфектен. Но всеки е идеален, защото е истински. Но не приемайте това, като извинение да спрете моралното си развитие, а като разбиране, че мястото, където сте, е най- доброто за този момент.
 Това самоприемане ще премахне способността на другите да ви обиждат, защото вашето утвърждаване не идва от техните мнения за вас.  Идва отвътре… или отгоре.
Така че развивайте вътрешното си аз.  Станете себеприемащи се и животът ще бъде по-щастлив.
⚡Изберете някоя от енергийните ми практики за изчистване на блокажи. Те са лесен и достъпен начин да въздействаме на психиката си като използваме тялото си. По този начин упражняваме директен контрол върху енергетиката си и чистим всички обиди от енергийното ни поле.
⚡Не допускайте обидата да влезе изобщо във вашето поле!
Моят начин е, че не приемам нищо лично. Когато срещу мен стои човек, той е друг свят с друг поглед и друго мнение. Той ме гледа през очите на собствения си свят и това няма нищо общо с мен. Изслушвам го и усещам неговите болки, радости и страхове. Всичките му действия и думи са затворени именно в тях. И те са част от неговия свят, а не от моя. И си казвам “Голяма работа, какво толкова?” и наистина го чувствам. Защото аз искам да бъда щастлива и нямам изисквания към Вселената и към Господ как точно да стане, просто се доверявам.
⚡Избирате да бъдете прави или да бъдете щастливи?
Ами оставете ги другите да бъдат прави, а вие живейте в потока и ползвайте благата на тяхната правота! (това ще го разглеждаме подробно в обмена на енергия между мъжа и жената).
Последвайте страницата ми и ако възникнат въпроси или трудности, не се колебайте да ме потърсите за безплатна консултация още сега!
Сайтът е изработен и се поддържа от изработка на сайтове, SEO оптимизация, Google реклама 2022 – 2024 Margarita-Grigorova.com. Всички права запазени
Обадете се