Устройство на човешката енергийна система

Изкуството да управляваш енергията си
 Човешката бионергетична система е на много нива. Ние работим с грубото физическо тяло и химическите процеси, които задействат неговата мрежа от клетки, и енергийно тяло.
Тъй, като аз лично не използвам практики и не вярвам на такива, които не съм проверила научното обяснение, реших да ви издам тайната да бъдете истински енергиен виртуоз и да ви разкажа накратко как работят енергийните практики.
 Идеята на енергийните практики е да преведат тези две тела в равновесие. Как става това? Чрез интензивна работа с жлезите с вътрешна секреция. Това става, чрез чакрите. Тези жлези с вътрешна секреция за физическото тяло са това, което са чакрите за енергийното тяло. Жлезите с вътрешна секреция се различават от другите жлези по това, че те нямат канал и хормоните, които произвеждат се освобождават непосредствено в кръвният поток и така влияят на цялото тяло. Жлезите са свързани и, когато една е слаба изтегля енергия от другите. Практиките целят всички жлези да произвеждат хормоните в оптимално количество. Чакрите са енергийни преобразуватели. Разполагат се по гръбначния стълб и са свързани с конкретна енергийна жлеза. Всяка от тях може да привежда бързите енергии в бавни и обратното. Бързите енергии са психическите и духовните, а бавните са физическите. Чакрите са органите, които свързват физическата и духовната ни природа.
Основните енергийни центрове са 7:
Поради дължината на вълните и, тя е червена. Разполага се в областта на тазовото дъно. Отговаря за физическите потребности и оцеляването.
Тя е оранжева на цвят и е разположена няколко пръста под пъпа. Отговаря за удоволствието, емоциите, сексуалността.
На цвят е жълта и се намира в областта на слънчевия сплит. Отговаря за силата, успехът, волята и управлява егото.
Тя се намира в областта между гърдите и е зелена. Отговаря за любовта и състраданието.
Разполага се при щитовидната жлеза и е синя на цвят. Отговаря за общуването, себеизразяването…
Намира се в точката между веждите и се отличава със специфичния си индигов цвят. Отговаря за интуицията, разума, ясновидството, духовното развитие и учението.
Разположена е на върха на главата и се отличава с виолетов нюанс на лилавото. Тя е основната ни връзка с Божественото и вселенското съзнание и контролира навлизането на космическата енергия в нас.
Опознавайки устройството на енергийната си система, ние правим първата крачка към управлението и.
Енергийните практики магнетизират гръбнака и буквално наливат етерна енергия в гръбначно мозъчната течност. По този начин променят неговите електрически свойства.
За да притежаваме себе си, първо трябва да се опознаем зад завесите на видимото и да бъдем негови владетели. Дотогава то притежава нас.
Сайтът е изработен и се поддържа от изработка на сайтове, SEO оптимизация, Google реклама 2022 – 2024 Margarita-Grigorova.com. Всички права запазени
Обадете се