Четвърта чакра. Как да разберем дали имаме блокажи и да балансираме сърдечната чакра

Говорили сме за чакрите, седемте колела на енергията в тялото, които започват от темето на главата ви и се движат надолу по тялото до основата на гръбнака ви.  Когато се върти правилно, всяка чакра позволява на енергията да тече през тялото.  Ако тези енергийни колела се блокират от стрес, безпокойство или емоционални сътресения, вашето благосъстояние може да пострада.  Четвъртата чакра, наречена Анахата, се намира в областта на сърцето, точно в центъра на гръдния кош.  Ако се запуши или блокира, може да ви е трудно да развиете и поддържате здрави взаимоотношения.
Това е четвъртата основна чакра и служи като наш център на любов към себе си и другите, състрадание, съпричастност и прошка.  Анахата чакрата се свързва с безусловната любов, състрадание и радост.  Тя е източник на дълбоките истини, които не могат да бъдат изразени с думи.  Анахата е мост между долната и горната чакра, интегриращ манифеста с духовното.
Когато Анахата вибрира правилно, нейният цвят е изумрудено зелен.
 Когато сърдечната чакра е в здравословно състояние, вие ще се почувствате заобиколени от любов, състрадание и радост и свързани със света около вас.  Ще се почувствате отворени за всички преживявания в живота и ще почувствате, че предизвикателствата, особено във взаимоотношенията, преминават през вас и се разрешават с лекота.  Отворената сърдечна чакра ни позволява да видим цялата красота и любов около нас и наистина да се свържем със себе си, нашите близки и естествения свят.  Тази чакра също помага да насочим любовта обратно към себе си, за да можем наистина да обичаме и приемаме себе си и телата си.
И така, какви са признаците на блокирана сърдечна чакра?  И как ще го деблокирате?
7️⃣ признака за нарушение в сърдечната чакра:
➡️ Имаш здравословни или физически проблеми със сърцето или белите дробове; ръцете или раменете; лошо кръвообращение или проблеми с кръвното налягане; нисък имунитет или нарушение на тимусната жлеза.
➡️ Склонен/на си към съзависимости.
➡️ Завист, задържане на мъка или омраза.
➡️ Често се поставяш в ролята на спасител или жертва.
➡️ Ревност или страх от интимност.
➡️ Чувстваш се самотен.
➡️ Трудно се доверяваш.
Здравата и балансирана енергия на чакрите е жизненоважна за нашето психическо и физическо благополучие.  Нашият слухов център разчита на отворена анахата чарка за свободно течаща любов, състрадание и емпатия.  Когато се чувствате блокирани в тези области, можете да балансирате този енергиен център с прости инструменти, за да отворите сърцето си за любовта и красотата, които винаги ни заобикалят.
9️⃣ лесни начина от ежедневието ви, с които да я балансирате:
?  Яжте храни със зелен цвят спанак, броколи, авокадо, свежи зелени билки, спирулина и тн.
Зелените храни въздействат добре както на сърцето, така и върху психичната енергия, която обхваща вибрациите в тази област.
? Пийте чай от глог, амла, роза, лавандула или жасмин.
?Ползвайте етерични масла като роза, жасмин или сандалово масло в дифузер или като директен масаж върху кожата.
? Обличайте зелени дрехи.
? Направете някоя благотворителна дейност от сърце.
? Изберете си един ден и си поставете за цел да живеете в достатъчност през целия ден. За всичко си казвайте и си мислете колко ви е достатъчно и как точно от това сте имали нужда.
?Чувствайте благодарност.  Водете дневник на благодарността, записвайки три неща на ден, за които се чувствате благодарни.
? Тъгата и любовните разочарования нанасят големи блокажи върху сърдечния център. За съжаление  да се справим с травмите не е толкова лесно, но има психологически техники, терапия при специалисти или заповядайте на йога практики при мен, насочени специално върху изчистването, отварянето и зареждането на центъра на любовта или на специализирани енергийни практики за Анахата сърдечния център.
? Избягвайте да негодувате и да се сърдите. Как да се справите със склонността да критикувате и осъждате, може да прочетете тук.
? Много лека медитация за да се отворите към процеса да се свържете с енергията на сърцето си:
?Започнете, като седнете в удобна позиция. Седнете изправени с изправен гръбнак, отпуснати рамене и отворени гърди.  Вдишайте с дланите заедно и леко натиснете кокалчетата на палците в гръдната кост на нивото на сърцето.
Смекчете погледа си или леко затворете очи.
 Само за този момент, оставете мислите си и външния свят.  Освободете се от всякакви разсейващи фактори и оставете ума да се съсредоточи върху усещането как дъхът влиза и излиза от тялото ви.
 Сега разтрийте дланите си една в друга, правейки ги топли и енергизирани.  Поставете едната си ръка на сърцето, а другата на корема.  Затворете очи и почувствайте центъра на гърдите си – топъл и сияен, пълен с енергия.  Забележете колко успокояващо е това.
Насочете вниманието си към вашия духовен сърдечен център в средата на гърдите ви.  Забележете, че започва да се появява зелена светлина.  Позволете на тази светлина да става по-ярка с всеки ваш дъх.
Насочете вниманието си към светлината, продължете да дишате и усетете как дъхът ви се влива в сърцето ви.  Визуализирайте енергията и светлината на сърцето, които виждате да проникват през гърдите.  Вижте как тази енергия се излъчва от центъра на сърцето ви към останалата част от тялото ви.  Почувствайте как тази енергия изтича в ръцете и краката и се връща обратно в сърцето.  Знайте, че сте в безопасност и сте добре.
Позволете на сърцето си да продължи да се отваря и да излъчва любов и положителна енергия.  Позволете на всичко, което Вселената може да предложи, да влезе, за да почувствате цялата любов, която ви заобикаля.
След като се почувствате напълно напоени с енергията на сърдечната чакра, леко отпуснете дланите отстрани.
При следващото си вдишване вдигнете ръцете към небето, свързвайки се с небесата, след това издишайте и спуснете леко дланите към пода, свързвайки се със земята.  Отделете момент или два, преди да отворите очи и да продължите с остатъка от деня си.
Любовта движи света, а жената е най-големият проводник на любов. Тя разкрива душата ни и ни позволява да виждаме света във всичките му багри, да бъдем безусловно щастливи
При мъжете сърдечната чакра е пасивна и получаваща, а при жените е активна и даряваща.
Когато женският сърдечен център е чист и зареден, когато енергията тече свободно и генерира безусловната любов на Вселената, тя праща към жената грижи и подаръци, а мъжът до нея е зареден с радост, лекота и увереност във възможностите си. До жена с отворен сърдечен център, мъжът става силен, отговорен, а мъжката енергия в него се укрепва.
Сайтът е изработен и се поддържа от изработка на сайтове, SEO оптимизация, Google реклама 2022 – 2024 Margarita-Grigorova.com. Всички права запазени
Обадете се